Home » Strömstad » Västkustlycka i Strömstad – Sveriges västligaste stad

Västkustlycka i Strömstad – Sveriges västligaste stad

Strömstad är en vacker stad på Sveriges underbara västkust. Här avnjuter man god mat, härliga aktiviteter och natursköna omgivningar och det finns mängder av fina hotell i Strömstad. En perfekt bas att utgå från om man vill upptäcka västkusten – Sveriges egen Riviera. Det är som bekant en mycket populär sommarstad och turister både från Sverige och från stora delar av norra Europa tar sig ofta hit. Västkusten är välkänt för sin underbara mat och nedan ska vi berätta om några alternativ som finns när du blir hungrig under ditt besök i Strömstad. Det finns både en del enkla restauranger men även en del riktigt lyxiga varainter om du har budget till det.

Genuin svensk Västkustsupplevelse

På västkusten äter man naturligtvis mat som håvats upp ur havet. Ingenstans i Sverige får man lika färska och utsökta skaldjur som här. För lunch eller middag går man exempelvis till fantastiska ”Rökeriet i Strömstad”, som finns representerat i självaste White Guide.restaurang i Strömstad Här äter du rökta delikatesser av olika slag. Ett alltid lika säkert kort är skärgårdstallriken fylld av rökta härligheter som garanterar en härlig och inspirerande matupplevelse.

Sushi och Hemmalagat

Dagen efter kanske man är sugen på fisk och skaldjur tillagade med andra smaker. Då beger man sig till den populära asiatiska krogen ”Heat Restaurang” och beställer deras goda sushi. Passa även på att tillaga fisk och skaldjur själv om du har möjlighet och är intresserad av matlagning. Råvarorna är de bästa och färskaste att hitta i Sverige. Ska du köpa fisk går du med fördel till Strömstad Fisk på Torskholmen, där färsk fisk och skaldjur säljs dagligen. Här kan du i samråd med de duktiga försäljarna välja ut dina havsdelikatesser och få tips om hur du bäst tillagar dem. Har du inte tillgång till eget kök finns här även en restaurang där du kan avnjuta deras fantastiska varor.