Home » Restaurang » Restauranger satsar på exklusiv inredning

Restauranger satsar på exklusiv inredning

Idag tar man för givet att en restaurang ska servera bra mat, ha en bra service och ett nischat koncept. Idag är inredningen det som kan göra att en restaurang sticker ut. Genom att ha en genomtänkt inredning skapar man en miljö där restauranggästen kan trivas och må bra. Inredningen får inte heller sluta vid själva restaurangdelen utan ska kännas även på toaletten och i entrén. En exklusiv detalj som synts på flera ställen är att man väljer att sätta in en modern exklusiv lampa på toaletten. På vissa ställen kan man till och med se en kristallkrona och ljus prydligt utställda för att skapa rätt känsla. Detta är något man kan ta med sig och göra hemma. Vi spenderar faktiskt ganska mycket tid på toaletten dagligen så varför inte göra det lite snyggt och behagligt? Exklusiva lampor på nätet har blivit populärt och syns i nu i fler och fler webbutiker så är du ute efter en speciell lampa för en skön känsla ska det inte vara svårt att hitta.

Atmosfären skapar stämningen

Melker Andersson känner nog de flesta till som kocken från tv. Han har deltagit i bland annat Matakuten och Kockarnas kamp på tv 4. Idag driver han den här restaurangen tillsammans med Danyel Couet. Melker vet att miljön har stor betydelse för upplevelsen av maten och hela restaurangbesöket. Restaurangen F12 har en inredning som går i vårgröna färger med strama mönster och organisk inspiration. Här finns även vacker konst på väggarna som har skapats i samarbete mellan restaurangen och Wetterling Gallery. Här finns många verka av kända namn att lägga ögonen på och detta bidrar givetvis till hela atmosfären. På restaurangens hemsida finns vackra bilder på både interiör och inredning. Här kan man också läsa om Melkers och hur han valde att bli kock. Han berättar själv att han från början sökte arbete som kock för att de arbetena var lätta att få tag på i alperna dit han ville och åka skidor. Sedan väcktes intresset och på den vägen är det. Delägaren Danyel Couet började som kock då han studerade grafisk design och illustration. Han behövde pengar under studenttiden och började jobba i köket på en krog inte långt därifrån. Med en pappa som konstnär får nu Danyel utlopp för sin kreativitet genom matlagning istället.

Det där lilla extra

Att ha ett genomgående tänk eller en röd linje i sin inredning bidrar alltså till hela upplevelsen på restaurangen. En nischad restaurang som sticker ut genom sin inredning kommer man ihåg och den vill man besöka igen. Helheten ska vara rätt, maten ska vara god och vällagad, servicen ska vara bra och inredningen ska vara genomarbetad. Många tar hjälp av inredare eller designers för att få fram precis det budskap man önskar. Det är oftast väl spenderade pengar som gör att gästerna återkommer.