Home » Luleå » Restauranger i Luleå

Restauranger i Luleå

Vi beger oss norrut i landet och listar de bästa restaurangerna som finns i Luleå enligt oss.

Vi börjar med en pärla för er som gillar rovdjur, för denna restaurang, inne i Quality Hotell är Luleå främsta plats för biff, renar och andra norrbottniska specialiteter. Unna dig en fem-rätters meny (695 kronor) vilket inkluderar sik, grillad renstek och hjortron med glass. Reservationer rekommenderas på helgerna men under vardagarna brukar det finnas plats för alla. Du hittar Cook´s krog på Storgatan 17 i centrala Luleå.

Fiskekyrkan trodde du kanske bara fanns i Göteborg men då har du helt fel. I en gammal lagerlokal vid södra hamnen i Luleå, har Fiskekyrkan livemusik onsdag till lördag, plus en prisvärd lunchbuffé (ca 70 kronor) och ett antal måltider på menyn, från snabbmat (kebab och pizza) till mer “gourmet” erbjudanden. Detta är en mycket populär plats att ta sig några glas under de senare timmarna på dygnet..

Roasters är ett mycket populärt café/restaurang i Luleå. Med ett utmärkt läge för att titta på folk, särskilt i vackert väder när utomhusborden är öppna i mitten av gatan, serverar detta superpopulära café kaffe, sallader, smörgåsar och en varierad lunchmeny och lite senare ändras fokus till mer after-work drinkar och helt enkelt skönt ställe att hänga på när dagen fortskrider. Du hittar Roasters på Storgatan 43 i Luleå.

restaurang i LuleåThailändsk mat är en av mina absoluta favoriter och i Luleå är det Baan Thai som gäller om du vill smaka på det thailändska köket. Allt inrett i mörkt trä och guld Buddha statyer, denna äkta thailändska restaurang på huvudgatan är ständigt fylld med lokalbefolkningen. Rätter som chu chi PLA (friterad fisk curry) är särskilt bra men be personalen att krydda upp det om du vill känna på den sanna thailändska branden. Denna pärla hittar du på Kungsgatan 22 i Luleå så du kan inte missa den om du är på besök i centrala Luleå