Home » Stockholm » Ölprovning hos Ardbeg Embassy i Stockholm

Ölprovning hos Ardbeg Embassy i Stockholm

Ölprovning hos Ardbeg Embassy i StockholmMitt i Gamla stan i Stockholm ligger puben Ardbeg Embassy som erbjuder ölprovning som hålls av professionella ambassadörer.  Enligt puben själv ”tas man med på resa med en rik mångfald av smaker.”

I början av ölprovningen får man lära sig om hur ölet bryggs, vad det är som ger den karaktär, samt historian bakom öltillverkaren. Puben säger att många deltagare blir imponerade över Ölets mirakel, det vill säga att tusentals olika smaker kan uppstå från endast fyra ingredienser (malt, jäst, humle och vatten).

Djupdyk i ölerna

Hos Ardbeg Embassy får man möjligheten att välja att djupdyka i olika öler från olika länder. Bland annat kan man lära sig mer om Belgisk öl (från landets olika regioner) eller mer om ölen som kommer från Amerikanska mikrobryggerier. Kort sagt kan man bli riktigt kunnig inom ett särskilt geografiskt område.

Öl är en upplevelse som uppskattas av de flesta. Att göra en ölprovning är en trevlig upplevelse, och dessutom ett bra sätt att umgås med vänner, familj eller arbetskamrater. Bor man i Stockholm, eller har vägarna förbi, bör ett stopp på Ardbeg Embassy definitivt övervägas.

Läs på innan

För den som har bestämt sig för att göra en ölprovning kan det vara kul att läsa på om öl innan. Man kan googla till exempel ”ölprovning Stockholm”, och helt enkelt läsa lite mer om vad man kan förvänta sig. Om man har lärt sig en del innan, kan det ge upphov till roligare diskussioner och en trevligare upplevelse i allmänhet.

Annat hos Ardbeg Embassy

Förutom ett brett ölsortiment, finns även många goda whiskysorter att välja mellan. Det är möjligt att även göra en whiskyprovning här. För den som vill göra det kan det vara läge att köpa deras presentkort whiskyprovning.