Home » Restaurang » Grill, Stockholms bästa?

Grill, Stockholms bästa?

På denna blogg kommer vi försöka att berätta om de bästa restaurangerna som vi besökt runt om i världen. Vi börjar vår resa i min nuvarande hemstad Stockholm och mitt val blir min favoritrestaurang Grill. Denna underbara restaurang hittar du längst upp på Drottninggatan och är väldigt centralt placerad men trots det lite avsides från de värsta shoppingkvarteren vilket är skönt. Detta är en av Melkers många restauranger i Stockholm och som så många andra av hans restauranger så har den blivit omåttligt populär och du bör boka bord i god tid om du ska ta dig hit.grill i Stockholm

Söndagar serveras en grillbuffé men övriga dagar är det den vanliga underbara menyn som gäller. Som du kanske förstår av namnet så är alla rätter grillade på ett eller annat sätt, både förrätter, huvudrätter och efterrätter innehåller något grillat inslag. En klar favorit hos mig är så klart köttbitarna, gärna från den delen av menyn där de uttryckligen säger att det kommer ta lite längre tid än normalt att tillreda maträtterna. Om du inte gillar kött utan föredrar fisk så rekommenderar jag tonfisken. Den kommer in rå och du får in en rykande het stenplatta på bordet där du själv kan steka till din tonfisk precis som du vill ha den, både roligt och fantastiskt gott. Till den serveres några sushiliknande tillbehör som också smakar fantastiskt bra.

Servicen är oftast oklanderlig och gör kvällen till ett rent nöje. En annan rolig detalj på Grill är den fantastiska inredningen. Jag har inte räknat efter exakt men jag skulle gissa att restaurangen är uppdelad i cirka 10 olika delar där alla har sin mycket säregna stil. Så du kan besöka Grill många gånger och hamna i helt olika atomsfärer varje gång tack vare denna underbara inredning. Nästa besök för min del blir på onsdag, jag undrar vad jag ska välja för smaskigt då?