Home » Restaurang » Fler söker nya restauranger via portaler

Fler söker nya restauranger via portaler

Fler söker nya restauranger via portalerTycker du, som många andra, om att testa nya restauranger? Prova något nytt i både smak och stil. Då är du inte ensam. Svenskarna äter allt mer ute men är minst sagt trogna sina restauranger. Man vill prova nytt, Självklart har vi alla några favoritställen men detta kryddas allt oftare med nya upplevelser.

En trend som speglar sig på internet

Likt väldigt många trender speglar sig även efterfrågan på nya smaker över på olika webbportaler. Det kan exempelvis vara restauranger som ligger i samma varuhus som går samman och presenterar sin meny på samma hemsida. Inte sällan är det då restauranger som ligger i s.k. food court. Med andra ord att gästerna kan hämta mat från olika restauranger men sedan sitta tillsammans i den gemensamma serveringsytan.

Samtidigt finns det webbplatser som presenterar lunchmenyer från mängder av restauranger över hela Sverige. Hitta lunch på restaurang.com nästa gång du har svårt att bestämma dig – eller läs recensioner från andra gäster som redan testat några av de lunchställen som presenteras.

Andra samarbeten är exempelvis OnlinePizza. Ett företag som samarbetar med pizzabutiker över hela landet. På hemsidan kan man därmed ställa en mängd olika menyer och pizzor mot varandra innan man väljer varifrån pizzan ska beställas.

Efterfrågan är alltså stor på att läsa om och jämföra olika matställen och detta är något som syns tydligt på dessa olika webbplatser.

Nästa steg

Det varken OnlinePizza eller Restaurangportal erbjuder är en tydlig innehållsförteckning. De som är allergiska har svårt att hitta möjliga rätter att välja på. Det går visserligen att beställa ex. laktosfri pizza hos enstaka pizzerior men då måste man veta var man ska leta. Hos restaurangportal går det inte att söka efter restauranger som vänder sig mot speciella grupper så som ex. vegetarianer. Kanske kan detta vara nästa steg för en ännu bättre tjänst för att hitta nya smaker – för alla.