Home » Restaurang » ESE pods på restaurang

ESE pods på restaurang

ESE pods på restaurangSortimentet i kaffe industrin har växt enormt. ESE pods är enkla att hantera även för en nybörjare. Restaurangbranschen har fått se ett rejält uppsving de senaste åren. Maten står i fokus på löpsedlar och de restauranger som serverar bra mat drar in miljoner. De flesta restauranger kan se en positiv trend och växande omsättning med ca 5% i snitt. Att äta nyttigt och gott står högt på agendan hos de flesta idag. Det handlar inte enbart om att äta gott. Man önskar även att dricka gott. Då gäller det för restaurangerna att välja rätt leverantörer och märken när det kommer till kaffe och vin.

Vin dricks till maten och finns där för att höja maten och berika smakerna. Kaffet serveras allt som oftast till efterrätten, eller om man endast beställer in kaffe efter måltiden. Har man då betalt en ansenlig summa för maten önskar man knappast något gammal bryggkaffe som har stått alldeles för länge på värmeplattan.

Aldrig gammal kaffe med ESE pods.

ESE pods är en italiensk produkt. Här i Sverige är vi betydligt mer inriktade mot kapslar än just pods. ESE pods består av en liten pappersförpackning på ca 7gram malet kaffe. Denna pod stoppar man in i podsmaskinen och du har färdigt kaffe på nolltid. Denna marknad växer mer och mer för varje dag. Man dricker väldigt gott kaffe för en rimlig summa pengar. Resturang branschen kommer säkerligen rikta sina blickar mot ESE pods mer och mer. En podsmakin tar inte stort utrymme. Finns både singel varianter och dubbelvarianter. Det enda som skiljer dessa åt är om man önskar göra en eller två pods samtidigt.

 

Tiden för att göra en rykande färsk espresso med ESE pods är ett par sekunder. Det vill säga lika lång tid som en vanlig kaffemaskin. Med ESE pods kan man dricka ett berusande gott kaffe som går fort att göra. På andra sidan har vi det gamla bryggkaffet som inte håller speciellt hög kvalité och dessutom får stå på värmeplattan tills någon stackare har druckit upp allt.